Nurmeksen Työstö ja Tarvike Oy:n valmistamia malmin- ja öljynetsinnässä käytettäviä huipputeknisiä sydänkairasahoja viedään jo neljään maanosaan. Future Missions Oy toimii NTT:n ulkoistettuna vientijohtajana. Future Missions Oy:llä on keskeinen rooli sydänkairasahaliiketoiminnan kansainvälistymisen valmistelussa, tarvittavissa rahoitusjärjestelyissä sekä etenkin jokapäiväisessä käytännön vientitoiminnassa.

 

NTT valmisti ensimmäisen sydänkairasahan Geologian tutkimuskeskukselle vuonna 1996. Kyseinen laite oli prototyyppi, jonka GTK toivoi helpottavan varsin työlästä ja likaista näytteiden halkaisuprosessia. NTT:n toimitusjohtaja Mika Kähkönen otti tottuneesti haasteen vastaan, ja pohja menestystarinalle oli rakennettu.

Vuonna 2011 sydänkairasahaliiketoiminta koki muodonmuutoksen. Yksittäisten koneiden myynnistä siirryttiin kahdessa vuodessa ELY-keskuksen kehittämishankkeiden avulla kasvuvaiheeseen, joka piti sisällään tuotteen automatisoinnin, uudelleen muotoilun sekä brändiuudistuksen. Ensimmäiset vientikaupat toteutettiin Ruotsiin, ALS – laboratorioyhtiölle. Kauppoihin sisältyi laaja testivaihe, jossa automaattista nopeudensäätö- ja tiedonkeruujärjestelmiä päästiin kehittämään.

Vuonna 2018 NTT:n referenssilista on pitkä ja kansainvälinen. Asiakkaita ovat muun muassa Goldcorp, Rio Tinto, ALS Laboratories, Maxxam Analytics sekä Anglo American. Laitteita on viety yli 15 maahan, 10-15 koneen vuosivauhtia. Laitteiden lisäksi NTT tekee vuosittain tulosta varaosa- ja terämyynnillä.

“Asiakkaita ovat muun muassa Goldcorp, Rio Tinto, ALS Laboratories, Maxxam Analytics sekä Anglo American.”

Kansainvälinen kauppa on vaatinut laajan CSA/UL – tuotesertifioinnin Kanadaan, USA:an ja Meksikoon. Tuotesertifointipalveluja ei saa Suomesta, joten palvelut oli hankittava Ruotsista. Yhtiöllä on toimiva jakelukanava pohjoismaissa ja USA:ssa. Muut markkina-alueet palvellaan suorakauppoina.

Myynnin kannalta keskeisin tapahtuma on vuosittain Torontossa järjestettävä PDAC – tapahtuma, jossa pohjustetaan valtaosa tulevista kaupoista. NTT:llä on messuilla pysyvä oma osasto. Sydänkairasahojen, varaosien ja terien myynti muodostaa nykyään 35%-50% yhtiön liikevaihdosta.


Future Missions Oy toimii NTT Oy:lle ulkoistettuna vientijohtajana. Future Missions Oy toteuttaa kaikki ulkomaankaupat tarjouksesta laskutukseen, jälkimarkkinointiin ja huoltojen koordinointiin, lukuun ottamatta Ruotsin ja Norjan kauppoja, joissa käytännön myyntityön tekee paikallinen jakelija.

Future Missions Oy on rakentanut kaikki NTT:n tarvitsemat kehityshankkeet ja on toteuttanut valtaosan niihin kuuluvista markkinaselvityksistä ja muista markkinoihin liittyvistä toimenpiteistä. Future Missions Oy vastaa lisäksi kaikesta tuotteeseen liittyvästä brändi-, video-, ja viestintämateriaalista.

 

 

 

  • VIENNIN JOHTAMINEN JA KANSAINVÄLINEN MYYNTI
  • PROJEKTIRAHOITUKSEN JÄRJESTÄMINEN
  • TUOTTEEN UUDELLEEN BRÄNDÄYS
  • VIENTIIN LIITTYVÄT SELVITYKSET
  • LISÄTIETOJA: www.nttcoresaw.com