Future Missions Oy on allekirjoittanut kiinalaisen Deqingin piirikunnan kanssa aiesopimuksen, joka käsittää muun muassa elinkeinotoiminnan, matkailun ja koulutuksen kehittämisen sekä investointien edistämisen.

Lieksan kaupunki ja Deqingin piirikunta ovat solmineet Future Missions Oy:n johdolla ystävyys- ja yhteistyösuhteen. Yhteistyö Lieksan ja Deqingin välillä käynnistyy koulutuksen ja matkailun kehittämisellä. Future Missions Oy sitoutuu palvelemaan kaupunkien välistä yhteistoimintaa myös jatkossa.

 

Lieksa ja Deqing allekirjoittivat yhteistyö- ja ystävyyssopimuksen

Lieksan kaupunki on solminut toukokuussa 2018 yhteistyö- ja ystävyyskaupunkisopimuksen Huzhoun kaupunkiin kuuluvan Deqingin piirikunnan kanssa. Deqing on noin 650 000 asukkaan keskus, joka sijaitsee noin 200 kilometriä Shanghaista lounaaseen. Junamatka Deqingin ja noin 9 miljoonan asukkaan Hangzhoun välillä kestää alle 15 minuuttia. Kiinassa Deqing tunnetaan parhaiten pitkästä historiastaan silkki- ja posliinitaiteiden kehittämisessä sekä ainutlaatuisista luonto- ja matkailukohteistaan. Deqingissä sijaitsee useita suuryrityksiä ja siellä järjestään YK:n maailmanlaajuinen paikkatietokongressi syksyllä 2018.

 

Deqingin esittelyvideo

Allekirjoitustilaisuus TV-uutisissa (Deqing TV)

 

Lieksan kaupungin puolesta Future Missions Oy:n valmistelemalle matkalle osallistuivat kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lea Oravalahti-Pehkonen ja kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen. Matkalle osallistuivat myös Future Missions Oy:n Niilo Valkonen ja Yu Nan.

Virallisen kaupunkien välisen sopimuksen allekirjoittivat Deqingin johtaja Wang Qin Ying sekä Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen. Allekirjoitustilaisuudessa ja kohdevierailuilla olivat läsnä myös Suomen Shanghain pääkonsulaatin pääkonsuli Jan Wahlberg sekä konsuli Pirjo Leino. Wahlberg painotti tilaisuudessa yhteistyön merkitystä molemmille maille sekä lupasi Suomen valtion tukevan yhteistyön kehittämistä. Kaupunkien välinen yhteistyösopimus ylitti Kiinassa uutiskynnyksen sekä tv:ssä että sanomalehdissä.

Future Missions Oy toimii siltana Suomen ja Kiinan välillä

Lieksan ja Deqingin välinen yhteistyö- ja ystävyyssopimus on Future Missions Oy valmistelu- ja neuvottelutyön tulos. Yritys rakensi ystävyyssuhteen kaupunkien välille ja valmisteli osapuolia hyödyttävän etenemisstrategian. Yrityksen palveluksessa työskentelevä Yu Nan on kotoisin Deqingistä ja hänellä on Zhejiangin provinssin alueella laajat verkostot.

-Future Missions Oy:n asiantuntemus ja suorat kontaktit Deqingiin olivat ratkaisevassa asemassa yhteistyön rakentamisessa, ja saimme heidän avustuksellaan tavattua matkalla yhteistyösopimuksen kannalta olennaiset toimijat, Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen kiittää Future Missions Oy:tä.

Yhteistyösuhteen vahvistamiseksi Future Missions Oy on allekirjoittanut Deqingin johdon kanssa laaja-alaisen aiesopimuksen, joka käsittää muun muassa elinkeinojen, koulutuksen, tutkimuksen ja investointien kehittämisen sekä Suomessa että Deqingin alueella.